top of page
Om eteriske oljer

Første gang eteriske oljer fungerte for meg, lurte jeg på om det var en tilfeldighet? Men de fungerer igjen og igjen, for å lette hodepine og muskelsmerter, for å styrke imunforsvar, for å øke fokus, for å løfte humøret og mye mer. Det er noe med disse små glassflaskene med oljedråper.

 

Du har nok opplevd litt av effekten allerede uten at du kanskje var klar over det. Dersom du noen gang har gnidd et peppermynte blad mellom fingrene, eller skrelt en appelsin, har du allerede opplevd en eterisk olje. Eteriske oljer er rett og slett destillerte planter.

 

Det er ikke så lett å finne produkter både er økologiske og fairtrade, og garantert fri fra hormonforstyrrende stoffer og miljøgifter. Jeg ble selv sjokkert da organisasjonen 

Framtiden i våre hender informerte meg om sminke jeg har brukt i årsvis inneholdt miljøgifter og hormonforstyrrende kjemikalier. Les artikkelen deres her, og om du er interessert i økologisk sertifisert sminke her.

 

Det er mitt brennende ønske å informere alle jeg kan om doTERRAs og andre økologiske og holistiske produkter! Slik at en istedet for å skade kroppen på daglig basis, kan bygge den opp hjelpe den til å fungere optimalt.

Kroppen gjør det den kan for å beskytte oss. Den samler giftstoffer og plastikk-stoffer i fettceller så det ikke sirkulerer i blodbanen. Leveren arbeider for å rense ut alkohol og andre giftstoffer vi konsumerer. Kroppen gjør det det kan for å støtte oss i livsstilen vår, det vi gjør og det vi spiser.

 

Spørsmålet er om det finnes noe naturlig, økologisk, giftfritt og ikke hormonforstyrrende, som kan støtte kroppens prosesser for å helbrede seg? Og som en kan bruke på hundrevis av enkle måter? Min erfaring er at eteriske oljer med høy renhetsgrad er svaret!

 

 

Kvalitetsstandarder for doTERRA-oljene

 

Eteriske oljer er laget av planter, de er ikke kjemisk fremstilt i et laboratorie. De er sertifisert rene til terapeutisk bruk, så du kan føle deg trygg på å bruke og dele oljene med alle du kjenner.

 

doTERRA setter standarden for de reneste og mest kraftfulle oljene på markedet. Men med så mange forskjellige merker oljer er det vanskelig å vite hva som er best. Noen gode grunner til å velge doTERRA er at:

 

 

 

  • De høster planter fra plantenes opprinnelige miljø og klima, der de kan få de beste egenskapene for mennesker

 

  • Oljene er mer enn økologisk, de er Certified Pure Therapeutic Grade – som vil si at de er helt uten fyllstoffer, kunstige ingredienser, syntetiske kjemiske stoffer eller noen slags forurensing.

 

Rene planteoljer

 

Eteriske oljer er naturlige aromatiske forbindelser som finnes i frø, bark, stilker, røtter, blomster og andre deler av planer. De kan være både nydelig og svært duftende. Når du har nytt lukten av en rose, gått forbi en mark med lavendel, eller duftet ferskkuttet mynte - dette er den aromatiske kvaliteten av eteriske oljer.

 

Ut over å gi planter deres karakteristiske duft, gir eteriske oljer planter deres forsvar mot rovdyr og sykdom og spiller en rolle i pollinering av planter. Eteriske oljer er ikke-vannbaserte fytokjemikalier dannet av flyktige organiske stoffer. Selv om de er fettoppløselige inneholder de ikke fettlipider eller syrer, funnet i vegetabilske og animalske oljer. De blir umiddelbart tatt opp gjennom huden, spesielt gjennom påføring på ryggrad eller fotsåler.

 

Rene og uforfalskede eteriske oljer er gjennomsiktige og varierer i farge fra krystallklar til dyp blå. I tillegg til de reelle fordelene oljene har for planter og at de har en deilig duft for mennesker - har eteriske oljer gjennom historien blitt brukt av mange kulturer for deres medisinske og terapeutiske fordeler. Moderne vitenskapelige studier og nye trender innen medisin tenderer mot mer helhetlig tekning om velvære og helse. Dette har inspirert gjenoppdagelse og nye bruksområder av eteriske oljer.

 

doTERRA (CPTG) Certified Pure Therapeutic Grade® eteriske oljer representerer trygge, rene eteriske oljer av svært høy kvalitet. De blir skånsomt destillert fra planter, som høstes av erfarne produsenter fra hele verden til ideell ekstrakt-sammensetning og optimal effekt. Erfarne brukere av eteriske oljer vil umiddelbart gjenkjenne doTERRAs overlegne kvalitetsstandard. Dette gir trygge og effektive eteriske oljer.

bottom of page